2019-04-03 37 浏览
A Japanese dish consisting of slices of raw fish, THAT'S SASHIMI!!!其實唔一定要係坐得好舒服,裝潢好靚既餐廳,就算僅有一張高枱,企係到食既手卷外賣店既食材都唔會差好遠,今次係西灣河太安樓呢間亦唔會例外,如果用一個字黎形容,鮮呢個字就最好不過啦👇-📌極尚刺身丼- $78 👉嗌左2個手卷同一個丼飯,首先我想講$78呢個價錢係一間外賣店黎講,睇落會覺得有d貴,但當你食左第1啖入口,你就會推翻你所睇到既野,三文魚厚切鮮甜,三文魚籽夠大粒,色澤均勻,帶子有咬口,嫩滑,甜蝦肉質夠厚身彈牙,我個人相當滿意-📌加拿大海膽手卷 - $45👉手卷SIZE唔算大,比我想像中細少少,但成個頂比一大堆海膽鋪滿哂,真係好滿足,味道相當唔錯,鮮甜唔再講, 絕對無腥臭味, 飯粒亦唔會乾身,軟硬適中,-📌帶子海膽手卷 - $44👉為左滿足某某人對海膽同帶子既無窮野性既慾望, 唯有再點多次呢類手卷啦,基本上同我上面講既都係差唔多,唔多講啦,不過有樣野要提下大家,的確相比同店裡面其他手卷,有海膽係會貴d, 其實一般你睇得到既手卷都係around $18-$3

如果用一個字黎形容,鮮呢個字就最好不過啦👇
📌極尚刺身丼- $78
帶子有咬口,嫩滑,甜蝦肉質夠厚身彈牙,我個人相當滿意
📌加拿大海膽手卷 - $45
鮮甜唔再講, 絕對無腥臭味, 飯粒亦唔會乾身,軟硬適中,
📌帶子海膽手卷 - $44
有海膽係會貴d, 其實一般你睇得到既手卷都係around $18-$30內既姐,咁就視乎大家口味既選擇啦
2019-03-31