餐厅: 鮨燐
资讯:

2021-05-21 122 浏览
超正Omakase慶祝緊係揀返間好野,之前上環個間已經好想試,上openrice 搵Omakase,原來尖沙咀開左分店,方便好多,即刻去試下啦!佢係尖沙咀地鐵站對面一出就係,真係超方便。我地揀左$1480 set裡面有前菜,七款刺身,和食,六款壽司,湯同甜品食Omakase其實就係除左味覺,仲有視角享受,見到師傅一路處理食材,之後好似藝術品呈現你面前,呢個白梅貝爽口彈牙,平時我食貝類都唔會食最尾部分,呢個佢提我地可以食埋,又真係好鮮甜!另外側邊係蕨菜同胡麻豆腐,值得一提係,個胡麻豆腐質感好特別,輕輕芝麻味但完全唔係豆腐質感,無禁易爛但又食落好滑!幾得意!之後係右口魚包右口魚裙邊,師傅有講配食用花紫蘇香味食落去魚既鮮同紫蘇味好撘,賣相又好靚長崎縣生蠔上面配桃佐醋啫喱超大隻勁鮮味好creamy連酸甜啫喱一齊食顯得更加鮮呢個係針魚刺身配薑蔥豉油針魚本身味道偏淡配埋個豉油就啱啱好白昆布紫蘇芝麻鯖魚好有驚喜我諗我鐘意左紫蘇既味道食落去一d都無腥既感覺同成個汁好夾之後係太刀魚上面少少芝麻同略燒過好香之後係春魚配上自家製麵豉醬好好味點少得拖羅少少wasabi好肥美😋而我最鍾意係呢個醬汁海苔拖羅
超正Omakase

慶祝緊係揀返間好野,
之前上環個間已經好想試,
上openrice 搵Omakase,
原來尖沙咀開左分店,
方便好多,
即刻去試下啦!
佢係尖沙咀地鐵站對面一出就係,
真係超方便。

我地揀左$1480 set
裡面有前菜,七款刺身,和食,六款壽司,湯同甜品
食Omakase其實就係除左味覺,
仲有視角享受,
見到師傅一路處理食材,
之後好似藝術品呈現你面前,
呢個白梅貝爽口彈牙,
平時我食貝類都唔會食最尾部分,
呢個佢提我地可以食埋,
又真係好鮮甜!
另外側邊係蕨菜同胡麻豆腐,
值得一提係,
個胡麻豆腐質感好特別,
輕輕芝麻味但完全唔係豆腐質感,
無禁易爛但又食落好滑!
幾得意!

之後係右口魚包右口魚裙邊,
師傅有講配食用花
紫蘇香味
食落去魚既鮮同紫蘇味好撘,
賣相又好靚

比較名貴既赤目魚
全部都好新鮮好好食
食材真係好緊要
而我最鍾意就係最後既海膽壽司
食返日本食既味道呀。。。

湯品係蜆肉味增湯
呢個就不過不失無乜特別