2009-03-23
前幾個星期六下午同女朋友去左食 , 好多人排隊 , 但個flow好快 , 等左一陣就有位 ~~一入去 , 見到好多白色衫既男侍應 , 好有 "排場"咁 ~~ 哈哈 ~~ 一坐低 , 就諗住睇餐牌啦 , 但係睇真d , 個食既餐牌得3個餐同兩隻甜品 ...咁一定唔會叫早餐ga啦 , 另外果兩個餐(我唔記得常餐定咩餐啦)都好明確 ,一睇就知應該食咩餐 , 要揀既只係煎旦 / 炒旦 & 通粉 / 意粉 ,我反而唔明d人點解要諗咁奈 ...講完食乜 , 佢就去左落單 , 又冇話催我地叫野飲 , 大把時間比我地諗 ~~我覺得佢地態度一d都唔差喎 , 反而我覺得幾得意 ~~味道方面 , 我地都覺得個旦真係炒得好香好滑 , 又大件 ~~通粉既湯底都好好味 ~~ 飲品女朋友叫左凍朱古力 , 好"朱" , 好夠濃 , 唔似有d茶餐廳溝水 ,我就叫左個凍鴦少甜 , 都好好飲呀 ~~ 最重要佢係用碎冰 , 掂 !!缺點就係d野唔夠熱 , 同埋迫d囉 ~~
我反而唔明d人點解要諗咁奈 ...
我覺得佢地態度一d都唔差喎 , 反而我覺得幾得意 ~~
通粉既湯底都好好味 ~~
缺點就係d野唔夠熱 , 同埋迫d囉 ~~