2019-09-16
鮨金 Sushi Kin今次黎到位於銅鑼灣既#鮨金 #sushikin,帶大家去食和牛宴!!今次既牛都係A4-A5級既和牛,聽到都覺得正呀!前菜係 關西風和牛刺身、和牛免治同和牛他他,三碟都好精緻,和牛刺身入口即融,蘿蔔絲令口感冇咁膩🤤和牛免治有柚子既香味,好清新!和牛他他拌埋雞蛋,口感非常豐富!三款前菜都好出色蒸物有自家制日式和牛蒸餃子,皮薄多汁,配上自家制既醬,能夠帶出牛既鮮味!燒物有和牛石燒,4片厚度適中既飛驒牛可因應鐘意既熟度自己燒,有附上鹽同wasabi 調味,店員推介只係兩邊燒一燒就可以食~ 店只仲好貼心咁提我地小心熱👍🏻💯 之後係和牛海膽廣島蠔薄燒!好 好 食!店員一開蓋時有煙散出黎,視覺效果一流!一片A5西冷包住大大隻蠔同兩大片海膽!西冷好juicy, 蠔膽海膽非常鮮,完全唔腥,超級推介吉列和牛粒外脆內軟,而且每粒都好大粒!和牛上湯堂灼和牛,玻璃碗好靚好靚,店員即席倒和牛上湯落和牛度,佐賀A4三角肉油而不膩,個上湯好鮮甜,充滿和牛既精華,冇得頂!御品可配和風炒和牛釜飯或和風麵豉煮和牛尾繪烏冬,我地兩個都有叫,和牛釜飯好香,牛既油浸落飯入面,每啖飯都有和牛味😍牛尾繪烏冬既
吉列和牛粒外脆內軟,而且每粒都好大粒!
御品可配和風炒和牛釜飯或和風麵豉煮和牛尾繪烏冬,我地兩個都有叫,和牛釜飯好香,牛既油浸落飯入面,每啖飯都有和牛味😍牛尾繪烏冬既牛尾好淋,而且大大舊好好食!
最後甜品有自家既士多啤梨蛋糕同蜜瓜,士多啤梨蛋糕甜度岩岩好!好香士多啤梨味!蜜瓜又多汁又甜,中和番成餐既和牛!正
店員非常熱情,又有耐心介紹,服務好抵讚!環境真係好有日本風味,真係好似係置身係日本食飯咁!
評分🙌🏻
味道:9.5/10
環境:8/10
價錢:7/10
服務:9.5/10
地址🏠:
鮨金和食料理 (銅鑼灣)
銅鑼灣開平道1號Cubus12