2022-08-30
返完工去食晚飯🥣,咁啱經過呢間台灣餐廳🍴,同事話不如試吓呢間,我哋就入咗去食啲嘢。入到去餐廳環境優雅舒適,燈光好有浪漫氣氛,位置闊落,私人空間較多,同三五知己嚟就最適合🈴️。我哋嗌咗唔少野食:🔵周董菊花茶酒🍷~菊花清熱解毒,飲落去味道較甜,爆香嘅菊花味滿溢清香,頗具特色,飲完清涼舒爽。💯🔵蒜泥台灣水蓮🌱~水蓮新鮮好脆,蒜泥同水蓮係好好嘅搭配,健康之餘味道亦吾淡,好快就清哂。🤣🔵麻辣牛肉麵🐮~本身就好鐘意食辣,湯底又麻又辣,啱晒我呢啲好辣之人。牛肉方面肉質細嫩,入口即化,非常有滋味🔵擔擔手工餃🥟~餃子餡料落足料,食落去湯汁洗哂出嚟,餃子皮有咬口,有自家風味。🥇🔵麻吉燒關東煮🍢~食材吸咗好多湯汁,味道鮮美,材料豐富,各有特色,款款都咁好味😋,幾乎每一枱都有嗌關東煮,可以見到佢幾咁吸引。🏆呢間食物、環境都是高水準,好多人特登過嚟食,經常滿座,如果想食台灣野強烈推薦呢間。✔️
我哋嗌咗唔少野食: