2024-11-08 102 浏览
終於食到呢間開咗超過10年嘅老字號日式餐廳,最勁係攞過兩屆米芝蓮推介!🤩 一入門就係滿滿嘅日式風格,燈光光猛而且座位好闊落~ 我同朋友食咗中午嘅套餐性價比好高👍🏼 燒肉嘅質素同我在日本食嘅有過之而無不及!和宴燒肉定食(三種)包括咗和牛橫膈膜、鹿兒島豚五花肉同埋走地雞雞腿肉~ 一次食到三種肉肉真係好幸福☺️ 橫膈膜肉質鮮嫩,口感醇厚,燒得啱啱好再食仲帶住微微嘅燒烤味😋 五花肉都正,一啲騷味都冇,仲有淡淡嘅甜味!走地雞雞肉一樣咁好味,燒熟咗之後外脆內嫩,啲肉汁喺口入面爆發嘅感覺真係好爽~鹿兒島走地雞定食鹿兒島走地雞嘅肉質超高質,口感富有嚼勁同紮實嘅感覺!燒烤咗之後都唔會令肉質變老變柴,反而帶住一定嘅柔軟度👍🏼🤩用醬汁醃製過嘅雞肉更添風味,食入口肉質多汁,仲有濃郁嘅鹹香味🤤 配住米飯一齊食真係令人食慾大增!定食嘅套餐入面都包埋:海帶湯、沙律、小菜仲有飲品或者雪糕😍 超滿足嘅一餐‼️

和宴燒肉定食(三種)

鹿兒島走地雞定食