2021-12-14
Lunch時間在尖沙咀覓食就想起呢間人氣韓國過江龍石燒和牛漢堡扒店,聽聞呢間晚上時間成日要排隊等位,趁閒日時間尚早冇乜人就入去試吓……入到來被彎形鐵罐所吸引,完全唔知咩嚟🤣後來先知道原來是專屬抽風機,以對準熱石抽油煙,抽力強勁,令整間店舖冇乜油煙味值得一讚👍🏻唔洗驚食完成身油煙味。Set lunch:菠蘿煙肉和牛漢堡扒(s)$110Set有埋罐裝飲品,來到見和牛漢堡扒整到成粒波好新奇又吸睛😍份量也可以加錢轉中或大。以蛋醬墊底,蛋帶微脆香口,很惹味。首先切少少份量平鋪在石上燒,一放上去就已經好大煙,熱力很夠。第一份壓得太大力關係同燒咗10多秒就已經濃咗🤪應該大概幾秒就可以反一反,煎到自己喜歡的生熟度就可享用,煎到金黃微脆😍整個過程都覺得好好玩好有趣😆牛扒伴飯一流,比想像中更好味😋,好有驚喜,旁邊仲有調味醬和鹽,不過個人覺得本身肉嘅調味已經好足夠。菠蘿食落好甜好Juicy,中和返漢堡扒嘅油膩感,而且仲好開胃添,而煎一煎煙肉之後超香😋😋😋不用擔心熱石唔夠熱,店員會主動幫忙換熱石。❤️當自己一個人享受美食時光,好滿足之餘,當刻就會想下次要帶埋屋企人一起來試吓,一起享受美食🥰
Set lunch:
菠蘿煙肉和牛漢堡扒(s)$110
不用擔心熱石唔夠熱,店員會主動幫忙換熱石。