2021-03-24 149 浏览
今日一坐低,決定直接叫左個「特上二人前」(HKD 498),因為依個set入面大部分野都好想食!入面有A-G既配搭,全部都係任君選擇,好自由架😍。🍽三品豆腐 (蟹籽沙律、泡菜、香芒三文魚)好中意食豆腐,依度既豆腐應該係百福豆腐黎,但加埋每舊豆腐上面既配搭,就變得超級好食!作為前菜就超正啦,清清地開一開胃先,(想講中間泡菜豆腐勁好食)。🍽松葉蟹肉香芒蟹籽沙律一定要揀依個!想話我係由細到大都超唔中意食沙律同青瓜🥲,但係依個沙律我係同朋友仔爭住食!沙律醬一啲都唔漏,青瓜切得好幼,口感好好,特別是係啲芒果,非常甜得黎一啲都唔會假,加埋蟹籽係絕配,未試過咁既配搭真係好神奇,下次黎依度如果冇套餐揀我都會單點食佢!😝😝🍽海鮮野菜天婦羅天婦羅好多人都中意食,就唔食點講啦,主要係佢炸得超香又勁脆,大大舊食得好滿足,諗返都好想食多次!😘🍽日式焗羊架拼大根漬我比較少食羊架,但因為覺得依度既食物應該唔會差所以膽粗粗叫左羊架,果然冇令我失望。一切開已經覺得個羊架靚到爆,不論係食材定係煮法都係咁靚,小小肥肉加實肉,再點啲調味,勁好食,(不過講真既係有「穌」左啲,我都還可以接受,但好怕羊穌味既朋友仔就建議唔好試佢啦

🍽三品豆腐 (蟹籽沙律、泡菜、香芒三文魚)

🍽松葉蟹肉香芒蟹籽沙律

🍽海鮮野菜天婦羅

🍽日式焗羊架拼大根漬
我比較少食羊架,但因為覺得依度既食物應該唔會差所以膽粗粗叫左羊架,果然冇令我失望。一切開已經覺得個羊架靚到爆,不論係食材定係煮法都係咁靚,小小肥肉加實肉,再點啲調味,勁好食,(不過講真既係有「穌」左啲,我都還可以接受,但好怕羊穌味既朋友仔就建議唔好試佢啦)。💕

🍽特上2人櫻盛合 (刺身)
佢一定係依個set既大主打,每款刺身有2塊,係我同朋友仔全晚食得最耐既食物 (因為太好味,我地想陣味晌個口留耐啲哈哈),不論係三文魚、海膽、定係鯖魚,全部都切得好靚、好厚,啖啖肉。食得人精神一振hehe,我既朋友仔話食過依度之後三個月內唔想再食爭鮮哈哈!😆

🍽黑椒和牛粒飯
依個飯其實就冇咩特別(可能因為上枱時我已經食到好飽…..)店員好好人,會幫忙拌飯,拌完仲仔細話我地知要等佢焗幾耐再食會好食啲!其實個飯都好好食架,只係飯之前啲野已經食到我地好飽,所以真係食唔曬。

最後仲任選2款甜品,我同朋友揀左朱古力雪糕同Tiramisu,雪糕好大球,好好食,勁香濃朱古力味,Tiramisu都好正,但如果兩樣一齊揀又一齊食既朋友仔建議食完Tiramisu先食雪糕,因為雪糕既濃味會蓋過左tiramisu

美中不足係店內訊號有啲差,我同朋友電話都只係得1-2格訊號,不過其實食飯專心食野唔好望咁多手機都好既哈哈🤣