2021-12-03
天氣凍左,想食d熱熱地又唔太貴嘅野。黎左呢間細細地嘅麵店,好多人放lunch來幫襯。入面嘅待應多大陸呀姨。見到佢有口水雞刀削麵,菜飯好吸引,就入左黎。入面好多人有d迫,我坐左係一人枱。個袋都係放係大腿下。叫左寧波醉雞菜飯($56),好快(應該唔使5分鐘)就上碟,重黎埋檸水,快得好驚人。但待應態度幾差,好就手咁「飛」個兩碟餸上來,可能因為太多人,或者因為我得一個人幫襯。雞肉偏腍,比較凍,入面咬落好多醉骨,食起來不太方便,要少少咁吐返出來。底下係青瓜同紹興酒。菜飯有少少麻油香,唔太熱,暖致凍中間。因為想食熱野,所以食左好多飯。餐廳好多人,衛生欠佳,連d醋都唔係好敢用。食到抺緊嘴個待應已經好快幫我收起d野,話唔好意思因為出面好多人。用後感受:好似等你快d食完趕你走咁。Anyway,佢上餐快,價格親民,適合上班一族,但食物質素同服務而言就無下次。
見到佢有口水雞刀削麵,菜飯好吸引,就入左黎。
入面好多人有d迫,我坐左係一人枱。個袋都係放係大腿下。
菜飯有少少麻油香,唔太熱,暖致凍中間。
因為想食熱野,所以食左好多飯。
餐廳好多人,衛生欠佳,連d醋都唔係好敢用。
用後感受:好似等你快d食完趕你走咁。