2022-10-03 122 浏览
🔖簡約和風輕食。中環街市2樓有好幾間小型食肆,呢間係其中一間,分店只做外賣,堂食要旺角尖沙咀分店先有啊。因為以一個湯一個主食既飲食哲學提供選擇,所以款式唔多。主食選擇唔多,但係湯就有6款😆,梗有一個岩心水。🍽限定二人前$178包括左兩個湯、兩杯飲品、一個咖喱飯、一個白飯、兩個小食⋯其實都幾豐富。+10轉左龍蝦湯,龍蝦湯都算足料,大約有3至4舊蝦肉,口感濃稠,幾好飲的。就算外賣左打返開賣相都好靚。日式咖喱都唔錯,甜甜地,配料有蘿蔔係入面,份量都ok,成大碗。兩個小食味道正常,無太大特別。飲品正常(佢地既凍飲係雪凍個隻凍,無冰的,岩哂我)飲品會用紙盒包裝定位,方便顧客提取。💡整體食物質素幾好,最鍾意個龍蝦湯!外賣既話呢個價錢偏高?但相比返同類型日式料理黎講又好似差唔多hahahha 不過起碼比呢個價位食既野都有d質素!加上包裝都有誠意。係正評!

🍽限定二人前$178