呢排忙到飛起,係可見嘅將來都望唔到有得去旅行嘅盼望,唯有食住下泰國野吊住條命先。去泰式餐廳當然係要食生蝦刺身!D蝦都幾新鮮又大隻,係真係好大隻,配埋D泰式醬汁真係好夾好好味!我地點左細嘅冬陰公湯,之後發現其實一D都唔細。我地四個人飲到最後都飲唔晒而呢碗湯好足料有好多菇同埋蝦!雖然對我黎講有少少辣但冬陰公就係咁先過癮另外都點左泰式肉碎生菜包,雖然我對生菜包冇特別大興趣,但真係滿滿一大碟肉碎,而且仲係瘦既肉。可惜生菜有D少,我地四個人最後食晒啲生菜仲淨左好多肉碎。如果多D生菜就好啦 !飛天通菜都炒得唔錯。成餐飯最驚喜係呢個朋友推薦嘅咖喱軟殻蟹法包入面D咖喱好好味甜甜地,微微辣,配埋個法包真係好正~再加上有好多件嘅軟殻蟹真係好正好抵,我地每人都可以食到一大舊蟹唔駛爭另外都叫左個豬頸肉飯,豬頸肉仲要燒得唔錯唔會好乾。最後到甜品芒果糯米飯。芒果甜,椰醬夠晒多。之前食開嘅芒果糯米飯都係凍嘅,呢度嘅竟然係熱嘅,另一番風味。

飛天通菜都炒得唔錯。

成餐飯最驚喜係呢個朋友推薦嘅咖喱軟殻蟹法包

另外都叫左個豬頸肉飯,豬頸肉仲要燒得唔錯唔會好乾。