2020-06-24 80 浏览
同屋企人喺樓上餐廳食飯,見好耐冇食過鮮芋仙 ,所以留肚黎食dessert。我地4個人叫左兩個甜品第一個係仙草4號加芋圓 $51第一次試呢度嘅芋頭,夠淋又甜甜地,但如果切到bite size會好d,仙草芋圓珍珠水準依舊咁好,紅豆大大粒,所有野都好夾。布丁Q麻糬牛奶冰 $52OH MY GOD😱😱😱估佢唔到咁大份,4個人都食唔晒。toppings 超多仲有雪糕on top。d小芋圓好細粒,味道唔太明顯,我覺得實際d落幾粒正常芋圓比較好。冬瓜凍質地同甜度啱啱好,但我覺得個冬瓜味可以再出d。雞蛋布丁同杏仁布丁,非常軟滑,味道恰到好處。至正係d麻糬,非常qq,黑糖嗰個味好出,仲要有好多舊講吓最重點嘅冰,如果d煉奶可以分佈均勻d就好喇,因為有一邊特別甜另一邊冇乜味。之前都係喺大陸食多,廿幾蚊人仔就食到,喺香港食貴好多吓,但而家呢個時勢只可以留港消費,平時四五十蚊食個dessert 算好reasonable 架喇 ,講真就算返到大陸,車錢都喺返度啦係咪?
我地4個人叫左兩個甜品

第一個係仙草4號加芋圓 $51

布丁Q麻糬牛奶冰 $52
冬瓜凍質地同甜度啱啱好,但我覺得個冬瓜味可以再出d。
雞蛋布丁同杏仁布丁,非常軟滑,味道恰到好處。
至正係d麻糬,非常qq,黑糖嗰個味好出,仲要有好多舊