2019-07-19 80 浏览
呢幾日天氣好熱,我哋經過新都城,想涼下冷氣,由於今日我哋兩個都返早,所以很攰想搵個地方坐下,於是就入去呢一間餐廳試吓佢哋嘅下午茶啦。其實我哋都唔係第一次幫襯咖啡灣,上一次幫襯,是午餐嘅時候,嘢就都算幾好食,不過略嫌貴了少許, 一個午餐都要平均約$70-80,所以都係想幫襯。咁啱我哋見到佢哋有下午茶,價錢都算係底嘅,所以今次幫襯下。我哋呢就叫咗一個抹茶雪糕班cake,同埋一個Oreo雪糕多士。講個抹茶雪糕班cake先,其實個雪糕都算唔錯,不過個抹茶雪糕嘅抹茶味就唔係好重,同班cake嘅味都算係夾嘅,食落個口感都唔錯,這個份量都啱啱好,係一個消暑嘅食物。呢個Oreo雪糕多士,我哋就覺得非常好食,Oreo 雪糕個味好濃,裡面啲粒粒好有口感,配埋圖有朱古力脆脆嘅多士,口感係好似唔錯,冰涼的雪糕間美聯嘅多士口感層次很豐富呢。我見咖啡灣嘅下午茶都係幾抵食嘅$30至$50都有啦,如果下午茶想搵個地方坐下呢一個都係一個唔錯嘅地方。

咁啱我哋見到佢哋有下午茶,價錢都算係底嘅,所以今次幫襯下。

2019-07-17