呢日喺时代广场附近,想食个 early dinner,谂起呢间餐厅,即刻想食过番寻味😆,因为佢食物美味,餐厅内仲有好多有趣嘅标语同图画,有时会更新,我耐唔耐就想上去睇吓😆叫咗 $112嘅「可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面 May Disappoint You Mentaiko Fettuccine, with Poached Egg, Grilled Crab Stick, Bonito Flake」,再加 $48嘅「放心唔系好甜嘅抹茶沙冰 Not-Too-Sweet Matcha Frappe Made with Uji Matcha Powder From Uji in Kyoto」😆-「可能会失望温泉蛋🥚明太子意大利扁面🍝 」:落咗大量明太子,每一啖都食得到😋;蟹柳轻轻烤过,外皮竟然有少少脆😋;仲落咗啲鲣鱼干🐟,好惹味😋;Fettuccine 煮得 al dente, 啱我胃口,最紧要系个 sauce, creamy 得嚟 较轻身,但又可以比意大利面 沾住,好多厨师都唔明 / 唔识 呢个技巧,呢度真系煮得好好😋- 呢树系用「宇治茶粉」做沙冰;「宇治茶」系日本🇯🇵嘅绿茶,茶叶主要产

- 呢树系用「宇治茶粉」做沙冰;「宇治茶」系日本🇯🇵嘅绿茶,茶叶主要产自京都府、奈良县、滋贺县、三重县,然后由京都府内茶叶厂用发源于「宇治地区」嘅方法进行加工处理,故而得名。「宇治茶」嘅三种主要类型系抹茶、煎茶同玉露。Mamaday 用 嚟自京都 宇治市嘅「宇治抹茶粉」,都几识货😆。呢个「放心唔系好甜嘅抹茶沙冰 」有香浓嘅 抹茶味,但系一啲都唔苦涩,清新好饮😋
等候时间
5 分钟 (堂食)