2017-08-15
呢間野聽就聽過好幾次,沒有再下次!!今日lunch同朋友四人行去食,結果被一個為方便餐廳而無聊嘅理由 等左25分鐘先坐低食到飯。正值中午時間,一入到餐廳無位,職員先比左餐牌我地睇住。後來,有3pair 人入黎同樣地等。職員首先同我地講:「有一張四人台就黎走,你地等果張」然後就幫我地下單。 途中有張6人台先走,按道理 理應我地四人先坐,結果職員卻安排了後來果3pair人入座先,而職員幫我地一早落左單嘅野食都已經到左! 職員就叫我地其中兩位先坐住食,(其實都好好笑,我地四人黎食飯你先叫兩個坐低,係咪要分開食?本來就可以四個人一齊坐低食緊⋯)等左[~五分鐘~],再有另一張四人台走人,呢個時候終於有另一個職員眼見我同一名友人企了很久仍未入座,就叫我地四個一拼坐過去。 坐左半分鐘都無,原先安排左比我地嘅四人台終於走人,而最初果個職員就叫我地四個坐返去原先安排比我地嘅台,理由係:「已經幫你地啲單落左果張台,廢是啲單亂!」 然後就兩個職員爭拗左數十秒,最後我地四人又再次起身坐返本來安排給我地嘅果張台!! 隔離幾張台人士眼光都投過來望,搞到我地有啲尷尬!唔知頭唔知路仲會以為係我地煩要調台!!呢個係一個
呢個係一個超差嘅experience ,我本人係好中意食海南雞飯,本來懷住期待嘅心態黎食,點知服務態度係咁差! 我地四人不斷被安排調黎調去,我明白職員係要襯午飯時間利用最好排位安置最多食客,但由一開始有張6人台走了,卻安排後來的3pair人入座,已感不滿。留意返,啲台係全部可以分開,絕對唔係卡位! 而調位過程中,野食亦被搬黎搬去!
最後都要提返個主角雞飯,請睇圖