2013-08-05 65 浏览
因為想食好味壽司, 所以決定食元氣貴價版的千両~ 係openrice知道呢間是新開張的, 決定試一試.尖沙咀 L4 出口便見入千両的電梯, 十分方便, 唔使搵, GOOD~ 我哋七點左右到, 被安排坐迴轉桌, 完全不用等位 (~半個鐘之後便見門口有人在等了, 好彩~)我哋兩個人一共食了16碟壽司&1個沙律:胡麻海鮮沙律: 生菜好新鮮, 厚又脆, 伴新鮮的三文魚粒, 帶子粒及蟹子, 好好味!! 但份量少了點, 又只得3粒帶子粒~甜蛋: 味道正常, 但好細舊, 唔抵食野菜鰻魚卷: 估不到咁好食, 出面的蟹子多又脆, 裏面又有好脆的生菜, 好味鰻魚, 加上甜甜的汁, encore 咗一次, 而且, 呢個真係好抵食甜蝦蟹膏: 一般般日本帶子: 呢個真係超好食, 帶子好新鮮好鮮甜, 又軟滑冇渣, 正!!!三文魚腩: 好肥美, 好香魚味縞魚參: 其實係池魚, 男朋友話新鮮, 好有魚味牛油燒珍寶海蝦: 好香牛油, 加上新鮮的三文魚子及火炙大蝦, 男朋友大讚!!北海道海膽: 都有幾舊海膽, 冇怪味, 但一般般, $55/件 其實都幾貴, 下次一定唔叫~柚子胡椒鯛魚: 好香柚子味, 鯛魚味反而好淡, 清

我哋兩個人一共食了16碟壽司&1個沙律:
甜蛋: 味道正常, 但好細舊, 唔抵食

甜蝦蟹膏: 一般般
三文魚腩: 好肥美, 好香魚味
縞魚參: 其實係池魚, 男朋友話新鮮, 好有魚味

柚子胡椒鯛魚: 好香柚子味, 鯛魚味反而好淡, 清新作品
魷魚: 可以不吃

可能是新店, 還不是太多人知道, 所以環境衛生都很好; 服務員很欣勤, 又有笑容, 很不錯 (~呢間店有好多帥氣男店員
~)!!
题外话/补充资料: 新張期間送 $30 coupon, 又有得玩估清酒遊戲, 正!!
2013-08-02