2012-11-29 80 浏览
家姐生日,見新斗記在北角開咗,一家人就到此食晚飯第一次經tablemap 訂枱,之後冇人打比我comfirm,去到好在郡有位,看了樓下的食評,print定晒訂枱資料出来,他們真的會收晒好快部長過來介绍可三選一自選小食,由於人末到齊,他提議我們齊人先點菜乳豬需畤二十分鐘到夠细心即叫燒乳豬,師博坐向到慢慢燒需時二十分鐘經tablemap 訂枱送的糖心皮蛋酸薑好食,吊外可選涼辦海蜇頭、手拍青瓜.半隻燒乳豬,果然係鎮店之寳皮下肥膏被切去,乳豬皮剛出爐超脆, 肉滑同軟好食豉油皇鵝腸- 鹅腸唔好見佢豉油咁多, 唔太鹹鹅腸肥美爽正粟米石斑塊- 斑塊炸到金黄好香,好大件啖啖肉, 粟米分開上唔使浸到淋晒蛋白薑米蒜香蟹飯 - 蒸飯有蟹膏正份量夠八碗都算唔少啫啫生菜煲好野味泥鯭粥, 粥好夠味比起蒸飯呢個緊好食, 粥底夠厚泥鯭味又野味啖啖魚肉超得菜脯煎蠔烙好食, 但比起其它又普通了點,可以有D流心蛋狀就正七味餸叫侍應介绍多樣蝦籽柚皮, 家姐超鐘意柚皮, 柚皮好淋好夠味有糖水送红豆沙和紫米露可選都不錯好滿意嘅一餐一定有下次
家姐生日,見新斗記在北角開咗,一家人就到此食晚飯

即叫燒乳豬,師博坐向到慢慢燒需時二十分鐘
豉油皇鵝腸- 鹅腸唔好見佢豉油咁多, 唔太鹹鹅腸肥美爽正
蛋白薑米蒜香蟹飯 - 蒸飯有蟹膏正份量夠八碗都算唔少
啫啫生菜煲好野味
泥鯭粥, 粥好夠味比起蒸飯呢個緊好食
, 粥底夠厚泥鯭味又野味啖啖魚肉超得
糖水送红豆沙和紫米露可選都不錯
好滿意嘅一餐一定有下次