2022-04-18
今日放假去左將軍澳, 係地鐵站落車行左5分鐘左右, 見到呢間打冷, 之前都有聽過呢間餐廳, 今次既然黎到將軍澳呢邊,就去試吓啦!呢度嘅環境都唔錯,唔會坐得好迫午市有套餐提供, 不過因為太肚餓, 我哋兩個人叫左三個小菜~淨係諗食咩都諗左好耐, 因為真係太多選擇喇!值得一提, 呢度既野飲係自家製既我哋叫咗一支樽仔咖啡同埋羅漢果茶魚香茄子黃鱔煲雖然天氣開始熱, 但係都無阻我要食熱辣辣嘅嘢!黃鱔厚身又爽口, 茄子一直都係我既favourite😉呢個魚香茄子煲真係好好味!沙嗲芥蘭牛肉芥蘭配埋牛肉好夾, 芥蘭好爽口。牛肉又好腍身, 厚薄適中, 又唔會煮到過熟, 再加埋d沙嗲醬, 正呀👍🏻避風塘炒蜆一送到枱上就聞到好香嘅味道, 超級多蜆, 唔會淨係得返啲d殻. d蒜爆得好香, 少少辣, 夠咸香, 好惹味😋呢度有好多正宗既潮式菜, 而且每碟份量好足, 大件夾抵食👍🏻
魚香茄子黃鱔煲
沙嗲芥蘭牛肉