2022-12-31
本身住元朗,之前應承過自己要喺2022年內去一次大角咀食野,好彩喺2022年最後一日終於扚起心肝去,好耐冇行 好多舖都唔同左。我一早喺上網做晒research,諗住有機會黎掃街一定要食既小店。未食正餐就諗住搵啲小食食下先吃,當中當然係幸谷駅,佢出名在鯛魚燒好食 多味道揀 因為我第一次去嚟食,靚女店員好好人😍,好耐心咁同我介紹,又問我鍾意食鹹定甜最後我揀咗酥皮明太子芝士竹輪,店員亦都即時同我講聲,製作時間需時10幾分鐘,喺等待途中欣賞舖頭嘅擺設,十分有心思,最特別係人生鐵路圖,唔知係咪店主自己整呢😂 。 舖頭有播住我最近成日聽林家謙啲歌,好治癒,正😄。講返食物先,大概等15分鐘後就有得拎啦,同店員講嘅時間差唔多,店員仲好細心叮囑我小心熱,攞到上手熱辣辣,酥皮好脆芝士明太子好夾少少辣又唔太腻,啱晒唔鍾意食甜嘅人,夠晒惹味😋,食到最後魚尾好脆,我依家一路打文字 都回味緊 🤤(餓了)下次會想試試鹹牛肉芝士 同 北海道十勝紅豆麻糬。
酥皮明太子芝士竹輪鯛魚燒
下次會想試試鹹牛肉芝士 同 北海道十勝紅豆麻糬。