2018-04-05 3896 浏览
阿姨帶我食好野,我仲以為自己去錯地方,因為去得太多新式酒樓,冇諗過原來舊得可以甘有氣氛,就好似去左阿姨年代既酒樓甘。地方細但有2層,只有一張精緻既點心紙,同一個小菜飯麵menu。D點心懷舊到呢.....好似帶左我番小時候甘。有D點心都未見過tim!全部即叫既蒸,非常新鮮。鳳爪是我favorite但味道就冇而家D酒樓甘好重味,清清地。雞C粉卷是細個既味道😍😍😍。蓮蓉包一籠2個大大個的。最特別聽都諗吾明既係上湯炸粉果?超級愛上,冇諗過粉果皮甘arm用來炸同好煙韌,個上湯...嘩😋😋😋😋從來冇飲過甘"金"香甘正既湯底,好香既金華火腿味呀!甘有歷史同回憶既地方買少見少,希望多D人支持老店,去幫襯多D,比下tips鼓勵下D做左甘多年既員工,希望依間酒樓可以keep住做啦!