2023-05-23 40 浏览
諗住去筲箕灣街市買下野,路過見到間幾新潮嘅餐廳🧐唔似筲箕灣會有嘅餐廳😆剛好肚仔餓,入去試吓~入到去好美式風格,brunch 時間,叫左兩個brunch set頭盤餐湯同沙律已經幾高質😳Grilled honey pork rack,成寸厚豬鞍扒,好😳好好好稔,熟度啱啱好,一啲都唔乾,配埋我好鍾意但唔常見嘅spiced apple 🍎 驚喜配搭👍🏻Slow cook BBQ beef tortilla bowl,慢煮BBQ牛肉絲,配搭酸菜,牛油果醬,少少辣好惹味🤤跟餐叫特飲半價🤤叫左dragon hat 同Taiwanese fruit teaDragon 好足料,係火龍果+菠蘿🍍汁,甜甜的令人開心嘅感覺☺️Fruit tea夠清新,茶味幾出👍🏻甜品有另一個胃嘅人要食soufflé omelette 🙈Omelette 大到我唔知點形容….唯有附上紙巾對比圖…整體很不錯,一定會再去試吓其他野👍🏻

頭盤餐湯同沙律已經幾高質😳

Fruit tea夠清新,茶味幾出👍🏻

甜品有另一個胃嘅人要食soufflé omelette 🙈
Omelette 大到我唔知點形容….唯有附上紙巾對比圖…

整體很不錯,一定會再去試吓其他野👍🏻
2023-05-20