2023-10-01 65 浏览
今日去左旺角行街,經過The FOREST隔離見到有間裝修幾靚嘅cafe,感覺好chill就入左去諗住食個lunch~估唔到閑日嘅晏晝都好多人,連外國人、上班族都有😂我叫左碟虎蝦青醬意大利粉,呢碟意大利粉嘅虎蝦好新鮮好大隻,每一啖都啖啖肉!青醬嘅味道亦都調製得好好,分別有羅勒、松子、橄欖油同大蒜嘅香味,同虎蝦嘅鮮味好夾。意大利粉亦煮得適中及彈牙,完美咁吸附左青醬嘅醬料。另外我點咗一杯伯爵茶鮮奶咖啡,呢杯伯爵茶鮮奶咖啡竟然有個山羊拉花係面😍伯爵茶嘅香氣真係令人好想慢慢品嚐呢杯咖啡。而且伯爵茶同鮮奶嘅搭配好平均,茶香同奶香都好突出😋😋。山羊拉花更加為呢杯咖啡增添左一份獨特嘅風味同埋視覺上嘅享受,係一杯值得一試嘅特色飲品。同啲staff傾計先知原來呢間餐廳仲有教人咖啡拉花嘅技巧😍如果想報名上堂可以聯絡職員或者scan QR code上ig查詢~#pauseit #pauseithk #咖啡拉花 #打卡咖啡店 #coffeehk #咖啡拉花課程