2024-01-09
難得可以享受下me time,我搵埋朋友仔去左一間以韓式風味夜攤做主題既餐廳 - Hoo韓國包車食晚餐😍😍餐廳採用唔同既霓虹燈作裝飾,另外加入韓國街頭洗衣店、漫畫店等等元素,店內仲一直播依家流行既K-POP歌🎶氣氛一流呀😆餐廳提供唔少選擇既夜攤美食同埋飲品🧃🍜包括街頭魚糕串串鍋、醬煮辣雞腳鍋,卜卜趣豬軟骨併拳頭飯~呢三款亦係佢地推薦既菜式😍✨街頭魚糕串串鍋香港好似好難搵到一鍋既魚糕串,係度見到一定要嗌😄可以揀全份同埋半份~我地兩個人就叫左半份(有5串!!)除左有魚糕串、仲有白蘿蔔、粒粒魚糕、大蔥、公仔麵🍲魚湯味比較重但唔會咸,魚糕串仲係大大件,用GAS保持熱度,如果唔夠湯仲可以叫店員幫手加湯tim🫶🏻傾住計咁食真係好有風味❗️✨薯仔煎餅睇落平平無奇,但好好食😙薯仔絲切得好幼,帶有少少辣味…薄薄地煎到好香口,又唔會好油膩🤤✨卜卜趣炒豬軟骨併拳頭飯呢個名有啲搞笑😆原來拳頭飯即係好似一個波咁既飯糰🍙調味唔錯都有啲辣味,豬軟骨幾有咬口,配搭埋泡菜,口感都幾豐富😍依家晚市仲推出左限定菜式 - 醬油系列:醬油蝦蟹四重奏🦀🦐聽個名都覺得好正❗️📍Hoo 韓國包車 @hoo.pocha尖沙咀厚福街12-1
✨街頭魚糕串串鍋
✨薯仔煎餅
✨卜卜趣炒豬軟骨併拳頭飯
📍Hoo 韓國包車 @hoo.pocha
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
#hoo韓國包車 #尖沙咀美食 #韓國包車 #韓國夜攤 #韓國美食 #韓國旅行 #韓國街頭小吃