2023-06-11
🥳最近無意之中經過呢間餐廳🍴見佢餐牌仲🈶️好多選擇添🥢咁就入去試吓嚕🥳🇯🇵餐廳裝修充滿住日本味❤️裡面有好多好可愛嘅雞泡魚燈飾🐡,🍱丼 雜錦系列吞拿魚腩蓉、角切魚生、玉子燒 $88🌈呢個雜錦丼超新鮮🤤成個飯上面嘅角切魚生😍魚生上面仲用吞拿魚腩蓉砌左個小山丘💯啖啖都充滿住新鮮甜味嘅口感👍當然唔少得仲🈶️我最鍾意嘅玉子燒啦🧈性價比高✅必食之選💯🍱丼 三文魚系列三文魚、火炙三文魚腩、熟帶子、玉子燒 $138🌈日本當飯已經有晒四樣食材👍🈶️三文魚、火焰三文魚腩、熟帶子、玉子燒✅真係好豐富💯當中最出色係呀火焰三文魚腩🤤陣陣嘅炙燒香味🔥令原本三文魚腩平均𠹌油脂更多突出😍一試難忘🥳🍡串燒▫️燒明太子雞髀肉 $22 🌈最近愛上任明太子嘅燒物呀😂呢個燒明太子雞髀肉嘅雞髀肉嫩又🈶️咬口✅上面鋪滿我大愛嘅鹹香明太子🤤好惹味呀🥳▫️豚肉荔枝卷 $38 :🌈之前食過豬肉提子卷已經覺得好特別🥳呢度個荔枝嘅味道同樣好正😋甜甜地嘅荔枝平衡咗肉嘅油膩✅令口感層次更突出💯▫️秘製豆卜$38 🌈呢個秘製豆卜賣相你見佢好似平平無奇😂但係個豆卜食落口真係脆到飛起🔥加埋佢秘製嘅醬汁🔥食落口啖啖好多汁✅一定要趁熱食但要小心燙口呀🔥呢個必食💯▫️燒菠
🍱丼 雜錦系列
▫️燒明太子雞髀肉 $22
▫️豚肉荔枝卷 $38 :
▫️秘製豆卜$38
▫️燒菠蘿 $18 :
🌈除咗肉類嘅串燒之外🍡我最喜歡就係燒新鮮菠蘿🍍甜甜地又帶點酸味味😍熱辣辣🔥好正🥳
▫️燒翠玉瓜 $15 :
🌈估唔到佢個燒翠玉瓜燒完仲係咁多汁🔥唔錯呢🥳