2024-01-24 26 浏览
五花肉玫瑰炖饭好特别嘅韩式risotto。用韩式辣酱,青酱炙烤过,加入芝士烹煮。浓郁嘅芝士味🧀加上韩式辣酱,口感层次非常丰富!谷神星大虾墨汁意粉🍝食依道菜,大家要做好准备随时保护好浅色的衣服以及随时准备好纸巾(唔好问我点解知道🤣)意粉口感唔会过于软烂,比较弹牙。墨汁增添咗鲜甜嘅味道。topping有大虾和鱼卵,一啖食落去有种海洋于口腔中爆开嘅感觉!冥王星烤LA骨唔提唔知,牛仔骨有另一个称号,叫做:「LA Cut」☝🏻。点解咁叫呢❓ 其中一个说法系,1990年代,有大批韩国移民涌入美国洛杉矶,当时既居美韩国人好钟意将牛仔骨切成1/4英寸规格,然后做韩式烧烤。渐渐地,牛仔骨就以洛杉矶城市命名,叫做「LA Cut」。今次的烤LA骨相当实惠,有六大片,口味偏甜,冇乜韩式辣酱的味道。酱汁类似寿喜烧,中意甜食嘅朋友仔不容错过!🍮伯爵茶布丁牛角包窝夫第一次试牛角包做嘅窝夫,不同一般的窝夫🧇,牛角包窝夫更加有层次,一层层酥皮下散发出牛油香。搭配伯爵茶酱同布丁,唇齿留香,作为饭后甜品,啱啱好。

五花肉玫瑰炖饭

谷神星大虾墨汁意粉🍝