2022-08-25 32 浏览
今日約咗舊同事喺銅鑼灣食個閃lunch,今日就預約左海灣大廈的茶涮涮的日式火鍋料理!我哋睇晒成個餐牌大家都想食和牛所以每人叫咗一個極上和牛盛合套餐。基本上套餐包咗前菜及小食仲有肉類一個鍋底同埋甜品。我地就揀咗信州白味噌和牛湯黎襯和牛食😝首先上菜的事蟹肉🦀沙律,同埋刺身盛合,仲有活蠔!🦀蟹肉沙律的蟹肉份量好多,鮮甜美味作為頭盤好開胃!活蠔大大隻,肉質厚,入口汁水夠多!🥢套餐會有3種和牛🐄分別係澳洲A5和牛、鹿兒島M5🐄和牛肉眼同埋澳洲全血和牛,和牛上枱後擺盤好靚!要即刻打個卡先!我哋即刻涮黎食,款款肉味好香濃,脂肪分布得好平均、入口甘香配埋和牛湯更加帶出肉的嘅鮮味套餐仲有跟海老丸🍤同烏賊丸配埋日本嘅稻庭烏冬同埋紫蘇梅麵嚟食,夠晒日本風味🦀!下次可以帶埋媽咪嚟一齊食添🍽