2012-04-16 15 浏览
之前见到荃湾有间comment唔错既台式快餐”小俩口”, 黎开荃湾,特地要黎试试!”小俩口”位置并唔系系好旺既街市街一带,离地铁站约15分钟脚程,相信主要系做街坊生意。间铺好细,店内仅容纳2张折抬,但生意好好,已经有几个人等紧外卖,因为有另一店员冇返,店内只有2人(唔知道系唔系就系个”小俩口”),忙到踢晒脚!我叫左台式葱抓饼、肉松蛋堡、肉松蛋饼、黄金虾排堡。由于多人,叫左都要等20分钟先有。台式葱抓饼冇台湾既咁松化,较硬身&干,比较似我系超市买返屋企自己煎既亚差饼。肉松蛋堡&黄金虾排堡就唔错,有台湾早餐小店既味道,连个汉堡既包装纸都似埋!肉松蛋饼味道都近似,仲有酱油膏,但就略嫌干身!但价钱属颇贵(肉松蛋饼系台湾只卖台币约25-30元,呢度就卖港纸$15!)!Overall黎讲,如果我以后去开荃湾,突然想吃台湾野既,都会再去!总裁牛肉堡看似几吸引,下次再试!

2012-03-31