今日係深水埗一帶買 board game返屋企玩,行完都夠鐘食飯,於是就係西九度食個飯。 記得之前係度食過一間叫閨家既小店係幾好味,所以今次黎encore! 見到佢既咖喱飯睇黎好吸引,我近來都愛上左本地小店製既咖喱,所以即刻揀左,另外再加多幾個小食~咖喱方面,好足料,有好大碗咖喱汁,撈埋落啲飯到一齊食好好味,好惹味,雞肉亦都好嫩滑,亦都有好多雞肉,五十蚊左右既晚飯真係非常抵食!呢度嘅湯亦都值得飲,有住家飯嘅湯嘅感覺!豬頸肉方面都非常大份,好彩我哋淨係叫咗一個餐,如果唔係啲豬頸肉都應該會食唔晒!豬頸肉外面脆入邊爽口,佢嘅辣醬亦都非常好味!食過返尋味~之後我哋仲叫咗啲炸饅頭,浸係煉奶度,超級耐冇食過呢一種饅頭!非常有回憶!好味~凍檸茶方面,佢嘅茶幾香,不過就略嫌有啲太甜,早知叫少甜~好抵又滿足既一餐

呢度嘅湯亦都值得飲,有住家飯嘅湯嘅感覺!

凍檸茶方面,佢嘅茶幾香,不過就略嫌有啲太甜,早知叫少甜~

好抵又滿足既一餐