2021-11-17 112 浏览
今日晏就同左同事去北角匯食lunch🍽無論幾時行過都見到呢間餐廳有人排隊 今日決定同同事試下咩料😂🤣等左15 -20 分鐘入座 坐窗邊位 望住個海濱公園,環境好舒服😌雖然兩個女仔 不過我地都叫左好多野食 😂😂巴東牛肉配飯 $88 少少辣 牛肉好整齊一舊舊 牛肉好林身🤣 配菜係魚仔加花生🥜鹹香味既花生加脆卜卜魚仔正海南雞飯配喇沙 $105轉左 雞胸白飯…. 海南雞好滑 有三隻醬,包括黑醬油、姜蓉及酸辣汁,個人喜歡酸辣汁,夠開胃🤤呢個set 仲有個細碗喇沙,米線🍜底,喇沙湯底帶有微辣🌶️,好有椰香味,真係好好味😋香茅青檸荔枝梳打 (跟餐)好fresh 既味道,帶有少少荔枝味,唔甜,好清新凍桔仔話梅冰(跟餐)(少甜)酸酸甜甜,好開胃,仲有桔仔果肉,我哋兩個都覺得話梅冰好好飲! 雞肉串燒 $56雞肉大細適中 唔會細細舊 又唔鞋 仲有小小薑絲香草係到 配搭沙嗲醬,好惹味,唔錯! 班蘭咖央多士 $28佢係用全麥麵包,比起白麵包 有小小小麥香🤔感覺上健身D🤣咖央醬配上牛油🧈超好食 係個完美完餐甜品😂 本來仲想叫椰汁糕 不過兩個人真係太飽 呢到食物飲品都是性價比高,唔會有樣野唔好食 ,所以有機會一定會返

雖然兩個女仔 不過我地都叫左好多野食 😂😂

巴東牛肉配飯 $88

海南雞飯配喇沙 $105

雞肉串燒 $56

班蘭咖央多士 $28
佢係用全麥麵包,比起白麵包 有小小小麥香🤔感覺上健身D🤣
咖央醬配上牛油🧈超好食 係個完美完餐甜品😂

本來仲想叫椰汁糕 不過兩個人真係太飽 呢到食物飲品都是性價比高,唔會有樣野唔好食 ,所以有機會一定會返黎encore!