2010-10-05
一心想去食餐舒服嘅Dinner, 點知一坐低就感覺好迫好唔舒服, 同隔離枱差不多可以同埋一枱咁(好近) 但由於老公買咗團購嘅coupon, 睢有照一試, 希望食物方面會有驚喜!團購網話依個兩人餐值 HKD9xx, 而coupon可享用半價。 但當個 waiter 拎個 menu 我地一睇, 個餐 for 2 is HKD4xx, 跟住我地問個 waiter 係咪唔係依個餐, 應該係HKD9xx 個餐喎? 但個waiter表情有點奇怪咁諗左一陣, 先答係依個餐呀! 我地當時有點被騙既感覺, 但心諗: 都係試一次啫...算啦, 淨係想快D食完依餐。 (因實在太迫同好大陣油煙味, 所以好唔 LIKE )食物終於到.....OK 美味喎, 配埋紅白酒 perfect match ar...尤其係配食咸豬手果時, 好 yummm 其他就 soso la.. 總結, 如果第時會好掛住又好想食德國咸豬手果時, 都會考慮打電話去問下可唔可以 take away 既, 如果唔係就算罷啦~~