2018-06-15 497 浏览
依幾日喺facebook見到有介紹依間餐廳,本身好鍾意食海鮮,網上見到有咁大盤o既海鮮即刻想黎食啦。跟手上黎openrice睇睇試左o既師兄師姐有咩comment,見到又有啲劣評咼,即刻有啲淆底,不過諗諗下都係信自己,想試咪試囉。即刻whatsapp晒成班frd上黎食,中伏都有一班人陪呀嘛 XD。入到黎見到個裝修都幾特別,好中式feel,地方都幾闊絡,坐得都幾舒服o既。我地嗌左個12人份量o既海鮮大咖,總共有8款海鮮。到上枱嗰陣真係嘩出黎,成盤野超大,啲麻辣味又好香,聞到都想食。海鮮有魷魚筒、中蝦、青口、元貝、貴妃蚌、蟹、鮑魚、蜆,而侍應將酒精放在盤下面加熱,我地等啲麻辣湯滾左,先食海鮮。咁多樣海鮮我覺得鮑魚同貴妃蚌最好味,又鮮又夠晒味。底下仲有薯粉、豆腐卜和薯條。豆腐卜和薯條吸晒啲辣汁,入晒味,正。最後再嗌左碗四川冰粉做甜品,凍凍地又煙煙韌韌,好似啫喱咁。解晒辣又解晒渴,唔錯。成班人食到超飽咁走。好彩都信自己直覺有上黎食,下次應該會再叫其他frd一齊食,唔洗驚中伏 XD 。

海鮮大咖

四川冰粉