2020-01-13 201 浏览
想食呢間餐廳好耐,之前見到佢地的萬聖節主題好有心思咁, 可惜果陣miss左,上星期終於同男友來撐枱腳啦環境好靚,而且燈光暗暗地,好有情調,好岩情侶去望到彌敦道街景今次食咗兩款主菜,一款係肉類一款係意粉食主菜先嚟咗碗餐湯同埋麵包麵包本身冇乜味,但牛油係香草牛油,好有香草味,配搭啱啱好。麵包體都幾軟熟,食落仲熱熱地忌廉南瓜湯,飲落好有南瓜嘅甜味,飲多幾啖就覺得原來唔止南瓜味,仲有點回甘嘅味道,令人飲完想再飲炭燒加拿大豬鞍扒伴慢煮車厘茄賣相好吸引,幾colourful 。豬鞍扒炭燒坑紋好深,好似好好味咁! 豬鞍扒好厚身,所以入面肉質依然好juicy同嫩,而且肉味帶有一點炭烤味另外,最驚喜係豬鞍扒下面的薯蓉,薯蓉加左焦糖化的洋蔥,食落咸中帶甜;伴碟的車厘茄可能因為慢煮嘅關係,佢入邊本身嘅甜味更加突出,第一次食落口以為入邊加咗蕃茄醬值得一提嘅係呢間餐廳有素食餐牌,素食人士方便選擇。呢日我試咗忌廉牛肝菌天使麵伴烤黑松露意瓜。賣相材料好豐富,好多牛肝菌同意瓜。意粉吸晒啲忌廉汁,入口順滑creamy,味道唔算膩。食完呢餐覺得佢嘅味道真係唔差,而且好有情調,主菜價錢亦唔算貴, 唔錯嘅選擇
環境好靚,而且燈光暗暗地,好有情調,好岩情侶去

望到彌敦道街景

今次食咗兩款主菜,一款係肉類一款係意粉
食主菜先嚟咗碗餐湯同埋麵包

炭燒加拿大豬鞍扒伴慢煮車厘茄