2018-08-19 128 浏览
同朋友食生日饭,朋友唔想食中菜又唔想食西餐,于是就喺问咗好多朋友嘅意见之下,最终拣咗都系食泰国菜。有少少唔方便嘅系如果揸车嘅话呢都系冇免费泊车,不过都算系尖沙咀区比较方便嘅地方,因为佢嚟地铁站出口只系一两分钟嘅路程,如果泊车嘅话可以泊海港城或者iSquare,最平梗系去海港城嘅海运大厦啦哈哈!讲番正题,一上到去唔算好大型嘅餐厅,但系都算几有泰国风气,可能餐厅内有好多树,好有feel🤣🤣唔知点解我觉得佢个Menu好似同所有泰国菜嘅Menu都差唔多咁😂先来呢个刺身虾!大大只好好食,我第一够有连埋辣椒一齐食,但系实在太辣所以顶唔顺,但系佢嘅份量都算几多!同埋佢嘅下好新鲜所以我之后𠮶啲就算冇连辣椒一齐食都唔会有腥味!另外仲有一个好好食嘅就系呢个菠萝海鲜饭,入面有鱿鱼有青口有虾,有好多唔同嘅海鲜,同埋佢嘅菠萝好甜!!呢两个系我认为全晚最值得推介嘅两个菜式☺️

呢两个系我认为全晚最值得推介嘅两个菜式☺️