2016-10-14 1505 浏览
之前睇蘋果動,見到話成功邀請左文華總廚加盟,仲創作左個新burger芸芸,真係想即刻就去試下不過為左就反個行程,今日就去左蘭桂芳分店,見到似係新開咁,食評都較少上到去,裝修都幾令,星期四的晚上,walkin 都有位,個場都冇full.同男朋友揀左坐露台,因為好似私人空間多啲,配上昏暗的燈光亦都浪漫啲不過就熱左少少今期limited edition 係 lambo 佢並唔係一塊羊肉漢堡扒,而係一撕撕的羊肩肉,肉質較瘦但唔係乾,非常好食至於手撕豬肉burger 就配上濃味的醬汁,食落似BBQ source mix 茄汁咁,其實都好好食,不過我個人略嫌濃味左啲,重口味人士應該大愛喇配菜方面,我地叫左薯條同蕃薯條,蕃薯條炸得香脆,而且味道甜甜的,比成日食的薯條多左一份新鮮感。薯條係粗薯條,一定好食,但我要講嘅係個茄汁每張枱都有一樽茄汁,但唔係平時見開果啲牌子,其實一倒出黎已經知係令野,因為質地比平時啲茄汁杰好多,而且冇打到好幼滑,所以食落口感較好,味道濃郁偏甜,我不嬲都係茄汁怪,我真係好想買支茄汁反屋企食burger 橫點都邪惡嫁喇,所以我多數都放縱到底,叫埋杯milkshakes 呢到嘅mi

不過就熱左少少

呢到嘅milkshake 要70幾蚊,索價算高,但寫明係用3勺Xtc gelato , 呢隻gelato 我本身都好鐘意食,而且gelato 感覺上冇雪糕咁肥,所以就叫左杯chocolate mint. 杯野黎到,外觀係較平實的,但飲落真係不得了
好香濃的朱古力味,再輕輕帶出天然的薄荷味,並非坊間的落薄荷糖漿,呢杯真係我近排飲過最好味的milkshake