铺面冇乜特别亦唔显眼,唔系睇过介绍专程嚟试真系行过咗都唔知。不同面包款式摆满架上都算系几琳琅满目,闻说炒蛋包出名,今次专程嚟买。佢哋出品嘅面包每个都独立包装,你可以话卫生,亦都可以用环保角度去批评,见仁见智。绝对要澄清,啲蛋比我搞到一Pat咁系因为我喺个背囊度攞返出嚟影相,而且因为佢有透明胶袋包住所以水气凝结喺包上面睇落湿粒粒咁样,都系我处理嘅问题,同面包舖无关。餐肉炒蛋包块餐肉10分之香口,如果表面有啲焦脆就更加一流,鸡蛋份量相当足够但略嫌蛋味唔够,亦唔系话好滑流𠮶只口感,但味道配搭得宜,整体感觉良好。无添加手工吐司可以话系我系香港生活左咁多年食过最好嘅方包,软绵绵质感细密,唔系好强嘅麦香,但口感之佳令你不禁食完一块又一块都唔知饱。食完你就清楚超市买𠮶只X顿其实有几垃圾。台湾3Q饼,馅料有麻糬、豆沙、肉松、咸蛋黄。听讲肉松由台湾订制供应。饼面铺满芝麻,黑白两色,卖相相当吸引。饼皮系酥皮。里面嘅馅料唔系讲笑,真系可以分开逐一去品尝,四样馅料水准都相当之高。咸蛋黄唔会死实太咸,麻薯清香烟韧,豆沙唔会太甜太抢,最出类拔萃系𠮶少少好香嘅肉松,令我深深体会少少对于整体可以有几重要。

餐肉炒蛋包
餐肉炒蛋包
无添加手工吐司
台湾3Q饼
饼面铺满芝麻,黑白两色,卖相相当吸引。饼皮系酥皮。
题外话/补充资料: 如果屋企附近有开分店我肯定会经常帮衬
2020-09-14