2007-01-25
幾個月前到了, 我生日, 同左一個朋友去左cwb既babyblue 度食野, 真係滿載而歸!!!先選食品:1. 薯蓉焗田螺: 雖然本人不是十分愛食田螺, 但佢既田螺質數一流!!!!!田螺新鮮得來, 十分配合底下的蒜蓉焗薯, 一杯杯既設計好分便食!!!$48--->6隻, 抵食!!(因本人不是大食, 所以一個人食左三隻后,就真係有d飽)2. indonesia fried rice(印尼炒飯)其實之前都冇乜試過食依個炒飯, 但都幾特別, 佢有兩條串燒伴碟(肉質好軟), 同埋一個太陽egg +無數海鮮係個飯度.......真係十分足料, 正--------^_^3. 勁力推介-------->甜品!!係menu 既尾度, 有個甜品set menu, 只係用$48/68蚊, 就可以試到4款甜品<-----必試老實而言, 佢既甜品水準好好好高, 雖然每一件都比較""的式""不過估到啦, 用$48定68可以試到4款甜品wor!!!~!~平時係出面食一件cake都$20蚊啦.,..a. tiramisu <---有隻杯仔container, 有d焦sugar裝飾,好

先選食品:

2. indonesia fried rice(印尼炒飯)

3. 勁力推介-------->甜品!!
a. tiramisu <---有隻杯仔container, 有d焦sugar裝飾,好精緻, 加上佢有濃濃既酒味,加上淡淡既cheese味食出地道既tiramisu
b. new york cheese cake <------超好味, 之前又覺得italian tomato既new york cheese cake好正, 點知baby blue既仲好味d!!!佢地真係冇減料, 有濃濃既cheese 味, 實實地口感好唔錯呢
c. mango千層酥
依個發揮唔太, 不過d酥皮脆脆地, mango 甜甜地, 不失既
d. forgot its name 但係佢入面成舊係ice cream都幾特別

最后, 佢地settings好正, 大得來坐得舒服!!!! 加上佢主要用blue light, 暗暗地, 好有情調...... 正呀...
同lover 去食係最好choice