2012-03-13 43 浏览
今年情人節想同老細想食自助餐, 當時選擇了洲際同呢度, 當時就揀左洲際; 前兩日同老細再食番文華東方, 大飽口福一番. 但好失望, 首先是位置, 係個角樓度, 地方細小(見呢度出面介紹張相, 淨係得中間張枱同兩個柱位), 相對擺放食物的地方小, 選擇就自然少; 第二是服務唔太用心(個人感受), 每人得一張濕紙巾, 當我食冷盤, 蟹丫, 生豪丫通常會用手, 用濕紙巾抺完後,手仍是濕的, 更有機會將 D 濕紙巾 D 水食埋落肚及影響食物本身的味道, 服務不夠貼身;呢D都係其次, 最主要是食物, 可能真係地方小的關係, 選擇自然不多, 冇龍蝦, 冇PARMA HAM, 冇皇帝蟹, 冇麵包蟹, 冇茄菲蟹, 冇翅, 冇黑豚肉, 冇片皮鴨, 冇天婦羅(同洲際比); 熱葷方面都較弱, 清炒西蘭花, 乳豬, 炒粉,炒飯, 魚柳, 牛柳, 炸蝦及燒羊肉等, 咪道都屬一般, 好似個炸蝦仁及墨魚仔超喊, D羊肉又冇味, D所請長腳蟹腳平均都有我隻尾指咁粗, 唯一優勝的地方就有生豪, 喜歡食豪的朋友食多幾隻都夠本呢! 當然價錢都差了一節, 但我覺得咁價錢食D咁架野超唔抵食, 可能不是佢不好而是人家太好了吧,

當然價錢都差了一節, 但我覺得咁價錢食D咁架野超唔抵食, 可能不是佢不好而是人家太好了吧, 但我們都一致應為唔食兩餐都都食一餐好的, 更何況人家有信用咭優惠呢!
2012-03-09