2025-05-01
雖然已經唔係第一次光顧燒烤堂,但係每一次都有好多驚喜,事關呢度有超過100款串燒可以選擇,而且種類非常多除咗必點嘅美食,Zaza又叫咗好多未試過嘅串燒,仲放到成枱都係,真係令人食指大動🦪蒜蓉燒生蠔 兩隻生蠔既大隻又肥美,唔腥,咬落去有種爆汁嘅感覺🍏焦糖青蘋果鵝肝多士呢個係每次嚟到燒烤堂都係必點之選,鵝肝每次都非常厚肉肥美,充滿油香,無雪味;配合酸甜蘋果片,同香口脆卜卜多士,喺其他餐廳食唔到嘅美味🐂鹽燒A4宮崎和牛一食就知係真正嘅A4和牛,肉質Juicy,入口即溶🐖福岡味噌松板豬 豬肉嫩滑,味道唔係太濃🐐秘制燒羊架 羊架肉質鮮嫩,臊味唔重,配合秘製醬料,味道驚艷🍄🟫牛油芝士蒜蓉焗雜菇每次夾碟中嘅雜菇,都有條條芝士拉絲,味覺視覺體驗都一流🍆孜然燒蒜蓉茄子新鮮軟滑茄子上,放滿脆香嘅蒜蓉🧄好惹味🍗明太子雞腿肉 肉嫩嘅雞腿肉串上,鋪滿厚厚嘅微辣明太子醬,口味特別🍳焦糖鰻魚芝士玉子玉子燒面層嘅焦糖甜中帶鹹,鰻魚口感又滑嫩🐟日式燒白鱔白鱔嘅肉質細膩鮮甜,而日式燒嘅烤法令到佢更加鮮甜🐥雞皮墨魚滑墨魚好彈牙好彈牙,雞皮消脂微脆,口感一流🍊甘桔鹹蛋黃卷冇諗過鹹鹹香香嘅蛋黃香同清新解膩嘅柑桔味會咁matc
🦪蒜蓉燒生蠔
兩隻生蠔既大隻又肥美,唔腥,咬落去有種爆汁嘅感覺
🍏焦糖青蘋果鵝肝多士
🐂鹽燒A4宮崎和牛
一食就知係真正嘅A4和牛,肉質Juicy,入口即溶
🐖福岡味噌松板豬
豬肉嫩滑,味道唔係太濃
🐐秘制燒羊架
羊架肉質鮮嫩,臊味唔重,配合秘製醬料,味道驚艷
🍄🟫牛油芝士蒜蓉焗雜菇
每次夾碟中嘅雜菇,都有條條芝士拉絲,味覺視覺體驗都一流
🍆孜然燒蒜蓉茄子
新鮮軟滑茄子上,放滿脆香嘅蒜蓉🧄好惹味
🍗明太子雞腿肉
肉嫩嘅雞腿肉串上,鋪滿厚厚嘅微辣明太子醬,口味特別
🍳焦糖鰻魚芝士玉子
玉子燒面層嘅焦糖甜中帶鹹,鰻魚口感又滑嫩
🐟日式燒白鱔
白鱔嘅肉質細膩鮮甜,而日式燒嘅烤法令到佢更加鮮甜
🐥雞皮墨魚滑
墨魚好彈牙好彈牙,雞皮消脂微脆,口感一流
🍊甘桔鹹蛋黃卷
冇諗過鹹鹹香香嘅蛋黃香同清新解膩嘅柑桔味會咁match,加上外層嘅脆脆,味道同口感都好驚喜
🍜胡麻醬稻庭烏冬
呢個係咕吱必點,佢話烏冬非常彈牙,加埋青瓜、蟹柳、蟹籽、中華沙律等等,每次食都覺得好開胃
🍡糖不甩燒湯圓
三粒一串,輕輕一咬就已經爆出芝麻蓉
🥛甜奶牛油包
甜奶牛油包外脆內軟,牛油係菠蘿油嘅軟身鮮牛油🧈,當牛油填滿口腔嘅時候,感覺真係無與倫比
燒烤堂仲有一個好窩心嘅服務,就係佢會幫每一台食客準備一個保溫爐,就算叫到成枱嘢食,再慢慢品嚐,都唔驚食物變凍