2025-03-05
見你比賽又獲勝,同你去食餐好❤️今次嚟到位於荃灣楊屋道街市附近嘅一間惹味串燒店- 燒烤堂。燒烤堂主打食燒烤串,佢哋嘅燒烤串有好多唔同嘅變化,非一般雞牛豬串唔簡單😋食串燒一定要配啤酒先開心,店舖做緊日本生啤買一送一優惠🥰即刻叫嚟同爸爸啤啤佢先🍻一坐低就見到貼心位,服務員介紹每台都有一個火爐仔,可以用暖住到咗而未食嘅串燒,呢件事非常優秀。今次點嘅串燒數量都唔少,不過私心推介有以下幾款😛🍢蒜蓉燒生蠔 - 充足蒜香味,生蠔肥美新鮮🍢鹽燒原塊雞皮- 大大塊薄雞皮,同食薯片一樣,口感鬆脆🍢手切新鮮牛胸爽 - 打邊爐就食得多,串燒都真係第一次,爽滑彈牙🍢鹽燒鮮三黃雞腿肉 - 皮脆多汁而且肉嫩夠juicy,阿女自己都食咗兩串🍢 凉拌藤椒魚皮 - 魚片爽口,辣辣地好啱胃口🍢 鹽燒A4宮崎和牛 - 入口鬆化又易咬🍢 甜奶牛油包 - 外脆內軟,加埋慢慢溶化嘅厚牛油同煉奶,意想不到咁好食Kelsey 仲自己點咗牛油蜜糖燒粟米同鰻魚炒飯,炒飯份量都唔少,見佢食得超滋味🍱最後我哋再叫甜奶牛油包、糖不甩燒湯圓同蜜糖燒菠蘿做個完美總結。
🍢蒜蓉燒生蠔 - 充足蒜香味,生蠔肥美新鮮
🍢鹽燒原塊雞皮- 大大塊薄雞皮,同食薯片一樣,口感鬆脆
🍢 凉拌藤椒魚皮 - 魚片爽口,辣辣地好啱胃口
🍢 鹽燒A4宮崎和牛 - 入口鬆化又易咬