2023-01-06
因為個半熟龍蝦馳名,上次farewell朋友食過一次,好多朋友都大讚,今晚同老公兩個食。同上次食嘅一定要唔同,先有意思,咁不如俾人介紹下食乜好。呢度員工都幾好,會好細心同你講個menu,會好好問你想食乜,有乜推薦俾你。先吃冷盤,冷鮑魚相對簡單,應該係唔大驚喜,無問題,講真呢啲來貨好就得,不過佢嘅檸檬味好強,調味相對特別,幾有心。半熟青森中拖羅真心正,加上金萡,個樣又係賣相一流。話落去都係入口溶化個隻,加點蔥花,真係勁好食。北海道直送半熟帆立貝,都幾大隻,半熟感覺好鮮甜,不過醬汁有少少鹹,但新鮮食材代表一切。鹽燒日本蝦,真心燒得正,蝦新鮮,蝦肉彈牙,不得了,食兩次都無食過呢個選擇,下次要選。蒜芯豚肉串,蒜芯係我至愛,好鐘意食,配豚肉當然特別好。日本雞肝,醬汁加上濃郁的雞肝真係好夾,可惜太細串,要encore。阿波美雞腿串選擇左地獄味,真心辣到不得了,食得辣嘅要試。手燒白鰻魚飯,加樣好可愛,女仔實鐘意,加上大量紫菜湯蔥花,鰻魚燒到剛剛好,真心手燒。食左幾次都係不錯,仲要有咁多選擇,真係值得要同一班朋友黎食。
同上次食嘅一定要唔同,先有意思,咁不如俾人介紹下食乜好。
蒜芯豚肉串,蒜芯係我至愛,好鐘意食,配豚肉當然特別好。
阿波美雞腿串選擇左地獄味,真心辣到不得了,食得辣嘅要試。