2020-05-12 42 浏览
太耐無食火鍋,想搵返一間好味既火鍋,食返夠本。所以今日去左旺角食呢間喜鍋,重要係一間撐醫護既火鍋店,大家知咩料啦👍🏻呢間火鍋店一睇就知道有海鮮食,成個魚缸向門口👍🏻 而且重有8折優惠,好抵呀👍🏻提一提另一個優惠先,分享社交平台送一個小食👍🏻,今次送左胡麻冰菜😋我地叫左個清湯湯底,因為媽媽吾想食咁濃味。我地叫左幾個好味既餸,加一個小食😊其實佢地重有好多餐前小食,我地叫左最出名既蟹籽墨魚油炸鬼🥂油炸鬼剛炸好,熱辣辣,入面放左好多墨魚肉,外層香脆,內裏爽口,勁好味,配埋甜酸醬,停吾到,必食推介👍🏻👍🏻鮮淮山,非常新鮮,可以見到淮山上面有一層黏液,記得吾好放湯太長時間,否則就食吾到爽口既感覺😉爺酸饀配鳳城水餃,我好鍾意食爺酸饀,第一次食到水饀入面有酸菜,酸酸地,好好味👍🏻又係必食推介。秋葵極新鮮,配上清湯,因為健康又鮮味👍🏻打邊爐一定要有肉食,所以我地叫左一口牛柳粒。牛柳粒脂肪同肉既比例非常好,放湯大約1分鍾,就食得,好有牛肉味,咬落去啲肉汁流返晒出黎,好好味呀😋去到最後,我地吾想浪費左個湯底,所以我地叫左一個金香泡飯。我地將炸到香脆既米粒分到自己碗入面,再加入湯底,等大約五分鍾先食。米粒吸收

其實佢地重有好多餐前小食,我地叫左最出名既蟹籽墨魚油炸鬼🥂

秋葵極新鮮,配上清湯,因為健康又鮮味👍🏻

去到最後,我地吾想浪費左個湯底,所以我地叫左一個金香泡飯。我地將炸到香脆既米粒分到自己碗入面,再加入湯底,等大約五分鍾先食。米粒吸收晒清湯既味道,外軟內脆,非常好味,都係必食之選👍🏻👍🏻