2014-06-22 858 浏览
之前系屋企附近都食过,不过已经比人取代左,而且唔系食得太多次,所以都有d挂住就黎左依到食,今次叫左茄牛通,好快就有得食喇,只系等左一阵,卖相都算好吸引,汤底一睇就好开胃,因为佢算鲜红色,睇落都算几稠下,再加上牛肉同通粉,真系好吸引下,首先当然要试下个汤,饮一啖依个汤真系够哂稠同埋浓,有少少新鲜蕃茄个种酸味,之后就试下个牛肉,有轻轻咁炒过,同出面个种唔同,不过都好好食。之后就当然要食佢个滑蛋同埋依个猪仔包。依到既猪仔包真系我既最爱,成个包既表面都系白蒙蒙一片,全部都系炼奶,而且有少少烘㶶过既感觉,加埋炒蛋同个猪仔包一齐吃,好正,包真系好脆,仲有少少炼奶既甜味。吃完包之后,再食埋滑蛋,真系一流享受,蛋都炒得好好,
之后就当然要食佢个滑蛋同埋依个猪仔包。