2011-03-09
是日朋友聚會, 因為朋友的父親剛轉到此餐廳當大廚, 所以建議到這裡搞開年飯並試菜.當晚點了以下菜式:1) 生魚湯 (濃郁好味)2) 龍躉斑翅 (呢個係全晚既精髓 - 魚肉好滑, d 龍躉皮成寸厚, 充滿骨膠原, 好補!)3) 老少平安 (加入左臘腸, 臘肉, 好香好惹味)4) 陳皮蒸肉餅 x 2 (呢個好好味, 有朋友食到汁到撈埋要追加多一碟!)5) 虾醬蒸肉根 (秘制虾醬, 好好送飯)6) 榨菜蒸牛肉 (又係好好送飯)7) xx 蝦子柚皮 (好味!)8) 陳皮香酥骨 (排骨好鬆脆入味)9) 咸雞 (我個人覺得有d太咸)10) 濃湯白菜 (ok!)11) 鹽水灼豆苗 (本來是為當晚話要食齋的同學準備的, 同學當然抵受不了美食誘惑破戒食肉啦, hehe)12) 甜品 1 - 蛋白杏仁茶加芝麻湯圓 (超正!!!! 自家磨杏仁, 好濃郁好香, 必食湯水!)13) 甜品 2 - 桂花燉雪梨 (其實都好好味, 桂花好香, 但仍不及蛋白杏仁茶咁有驚喜)全晚眾人飽到反艇, 不過真係好好味. 菜式有平有貴, 但都好用心, 每一道菜都有水準! 下次一定會帶家人來品嚐!P.S. 值得一讚係服務態度非常好
當晚點了以下菜式:
1) 生魚湯 (濃郁好味)
3) 老少平安 (加入左臘腸, 臘肉, 好香好惹味)
5) 虾醬蒸肉根 (秘制虾醬, 好好送飯)
6) 榨菜蒸牛肉 (又係好好送飯)
7) xx 蝦子柚皮 (好味!)
8) 陳皮香酥骨 (排骨好鬆脆入味)
9) 咸雞 (我個人覺得有d太咸)
10) 濃湯白菜 (ok!)
下次一定會帶家人來品嚐!
P.S. 值得一讚係服務態度非常好! 服務員都好和藹可親同經常保持親切笑容, 加分!