近日為朋友慶祝生日,選左呢間意大利菜試試佢。坐低先有麵包併盤,麵包就正常啦,重點係醬既小心思。食左陣之後就上左前菜,tartare幾開胃,Octopus配兩種醬汁食落唔悶🤤食完無耐就上左pasta,蜆肉果個幾鮮、卷卷意粉重味食落夠邪惡!食完好快又上左今餐既主打 - 原條藍鱈魚!完全搶哂pasta既風頭。上枱前係咁:好快餐廳既人就將佢起肉上,仲有提醒會有細骨。第一口食落真係有驚喜,調味唔會過火,食到魚本身既鮮味。食到尾段主廚出黎傾左幾句,相信餐廳對呢道菜信心十足,而朋友同我食到一d都係淨,主廚都知道我地相當滿意😂食到中間其實仲叫左檸茶飲,上既時候發現冰塊係茶冰,配合濃茶由頭飲到尾都冇淡到,估唔到茶水都有驚喜!最後甜品收尾,tiramisu果然名不虛傳🤤總結,係一個意想不到既用餐體驗。其中藍鱈魚絕對要叫(散叫/ dinner set都可以加錢轉)。過去一年都冇特別再寫食評,不過今次餐廳由餐包、前菜、主菜、甜品,什至檸茶都咁有誠意,加上上菜前職員都有用心介紹各樣菜式,唔單係主廚(後尾發現係剛上任既新主廚),餐廳上下都比人一種有heart想做好餐廳既感覺,如果keep住呢個水準,相信會有更多棒
近日為朋友慶祝生日,選左呢間意大利菜試試佢。
坐低先有麵包併盤,麵包就正常啦,重點係醬既小心思。

上枱前係咁:

好快餐廳既人就將佢起肉上,仲有提醒會有細骨。
第一口食落真係有驚喜,調味唔會過火,食到魚本身既鮮味。

最後甜品收尾,tiramisu果然名不虛傳🤤

過去一年都冇特別再寫食評,不過今次餐廳由餐包、前菜、主菜、甜品,什至檸茶都咁有誠意,加上上菜前職員都有用心介紹各樣菜式,唔單係主廚(後尾發現係剛上任既新主廚),餐廳上下都比人一種有heart想做好餐廳既感覺,如果keep住呢個水準,相信會有更多棒場客

2025-07-18
庆祝纪念