2021-10-29
勁耐冇食過鐵板燒,之前聽o講呢間鳥海山好好食,今日特登去長沙灣搵食架😋😋佢有幾種唔同既套餐,有龍蝦餐,牡蠣餐,鮑魚餐同埋大蝦餐,當然仲有單點既鐵板食品同埋丼飯,壽司,刺身添😉牡蠣餐($478)套餐包括左沙律,麵豉湯,炒飯,炒雜菜👈🏻應該每個餐都一樣既,所以都差唔多一齊出😆😆是日精選刺身等緊其他鐵板野既時候就睇住隔離既壽司師傅係到切刺身,好有心意咁樣擺到靚靚,仲要4款刺身都係厚切,肥美得黎好有口感,每件都食得出好新鮮🤤🤤廣島蠔🦪🦪廣島蠔加上脆卜卜既煙肉,蒜片,大量蔥同洋蔥一齊燒,令口感更豐富,連我呢d 唔食蔥既人都忍唔住全部食哂😂🤣魷魚筒🦑🦑原條魷魚筒睇住佢一路燒路切,食鐵板燒除左味道之外,仲係視覺既享受呀😍😍食落岩岩熟唔會un, 好好食☺️☺️牛肉薄燒🐮🐮薄薄嘅牛肉燒得好好食,中間包住好多蒜片同埋蔥花,肉味都幾香又唔會太重又瞓,正呀😋😋📍 鳥海山鐵板燒 (長沙灣)長沙灣昌華街23號富華廣場地下18號舖#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies
牡蠣餐($478)
是日精選刺身
廣島蠔🦪🦪
魷魚筒🦑🦑
牛肉薄燒🐮🐮
📍 鳥海山鐵板燒 (長沙灣)
長沙灣昌華街23號富華廣場地下18號舖
#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry長沙灣 #鳥海山 #鐵板燒 #鐵板