2014-06-14 5405 浏览
依到系开晏就五点嫁,系铜锣湾行左一个晏就,见时间差唔多同朋友就早少少上去坐坐下,等埋最后一个人,我地就只系叫左一个二人套餐,因为大家唔大食, 而依个二人套餐有咩呢,首先就有两个汤,仲可以加钱转做冬瓜盅,不过对佢无咩兴趣,今晚既例汤就系依个木瓜煲鱼,好少饮木瓜汤,,虽然味道唔算太浓,但几清甜,都算唔错喇。之后仲有两款小菜,我地就叫左清蒸红鲔,翡翠炒斑球加埋依个脆皮烧腩仔,依个清蒸红鲔,虽然红鲔本身唔算滑,佢个鱼肉肉质都算实,而且食落都几新鲜,唔错蒸既时间都控制得几好,之后就你翡翠炒斑球,西兰花走油走到几好,够爽口,斑球都唔会呃人,够哂大块,食落几有口感,依个都唔错,之后就系脆皮烧腩仔,皮做得够哂脆,不过整体就比赛瘦左少少,所以食落无咁香口, 整体都唔错。