2015-07-21 1902 浏览
朋友食完話一試難忘既'明太子'餐廳.    今日放工飛住咁去試下, 朋友推介左明太子烏冬同埋茶漬飯,  我當然兩樣都叫左黎試啦.  再加左個SALAD.明太子牛油果吞拿魚沙律, 好味~~  有小小辣好野味.明太子撈烏冬, 哩個都幾辣下, 已經叫左佢小辣但係可能聽唔到...  明太子三文魚茶漬飯, 一黎到當然要試下唔加茶既味道先啦, 但係麻麻地.... 飯有小小熱, 味道都唔係想像中咁.   之後加入佢地比既湯茶, 咁樣即時好味左好多~~   都唔失望 但係最最最好味既係明太子蛋捲, 真係好正呀!!要再黎。果晚我6:30去到餐廳冇咩人客, 但侍應們聚哂門口位吹水, 其實感覺麻麻, 到我點菜時一名比較年輕既侍應黎幫我落單, 態度OK 但係好似有小小未訓醒咁, 個人推算出個烏冬冇小辣既原因都係因為咁.
明太子牛油果吞拿魚沙律, 好味~~  有小小辣好野味.

但係最最最好味既係明太子蛋捲, 真係好正呀!!
要再黎。

2015-07-07