2023-11-26 39 浏览
食過立鮨其他分店,性價比高又好食,所以今日係黃埔同朋友食lunch, 都係決定食返立鮨😝果然無令我失望,依然相當出色好味💓炸富山灣小白蝦,新鮮熱辣脆卜卜,雖然無叫酒飲,但送綠茶都好好正🤪白鱔串同牛舌芯,呢兩個串燒我次次都點黎食,兩串都燒得好好,白鱔外脆內軟,牛舌果種爽脆彈牙真係令我回味無窮😍佢哋壽司嘅飯本身都調左味,所以味道好夠,配埋啲新鮮刺身,真係唔使豉油Wasabi都好夠🤩芥辣八爪魚手卷,超值之選,紫菜又脆芥辣八爪魚份量又較多👍🏻大吞拿魚腩海苔壽司,啖啖肉,魚油豐富呀😎三文魚籽軍艦,師傅勁重手,三文魚籽多到滿瀉,一啖入口,魚籽係口中爆炸,真係好正😋香蔥三點盛合(碎蔥油甘魚他他軍艦/碎蔥三文魚他他軍艦/碎蔥吞拿魚腩軍艦),最後叫埋呢個,因為本人真係好鍾意食日本嘅香蔥,呢幾舊嘅刺身香蔥配搭,非常惹味新鮮,正呀😚極上壽司盛合(赤身/中吞拿魚腩/三文魚/珍寶赤蝦/火炙左口/魚邊/深海池魚/北海道帶子/海膽),豐富到不得之了😎基本上想食嘅壽司都齊晒🤓啱晒唔想煩嘅大家😳重點係樣樣都好鮮味,真係好似去咗日本食甘呀🫶🏻精選壽司盛合(赤身/三文魚/珍寶赤蝦/北海道帶子/北寄貝/鰻魚/日本真鯛/海膽)

芥辣八爪魚手卷,超值之選,紫菜又脆芥辣八爪魚份量又較多👍🏻

大吞拿魚腩海苔壽司,啖啖肉,魚油豐富呀😎

精選壽司盛合(赤身/三文魚/珍寶赤蝦/北海道帶子/北寄貝/鰻魚/日本真鯛/海膽),呢個精選又係不二之選❣️特別大讚佢個鰻魚,又大塊又彈牙😈

真係好好味🤤

2023-11-26