餐厅: 金公館 (康怡廣場北座)
资讯:

2018-09-24 677 浏览
去開太古探朋友,夜晚帶我地去食金公館一間粵·川菜既餐廳 好多菜式選擇首先叫左個成都竹笙菜膽湯味道清清甜甜,好大片竹笙索哂湯既清甜,好好味再黎個烤椒桂花蚌,呢道菜有驚喜味道好香 唔會好辣,桂花蚌口感爽口好味 雖然切到好細粒,但都食到佢既鮮甜份量唔算多 少食多滋味再黎個熱情果籠仔蝦球,初時以為一份係一籠,點知黎左六籠份量好多每籠都有大大件蝦球 外皮又脆又甜 內裡啖啖蝦肉 滿足然後上個麻辣水煮田雞 田雞好多好大件,配料好多 有芽菜 薯粉 好多乾椒,但唔算好辣,味道剛剛好另外又叫左個麻辣水煮桂花魚片,魚片夠滑,唔多骨,仲有好多片配菜有青瓜芽菜薯粉豬紅好味菜就叫左我最喜歡的靈芝菇炒萵筍絲,食落好清好爽口最後叫左3個甜品楊枝甘露-甘甘甜甜 都有好多芒果肉和柚子荔枝桂花糕-桂花味較濃 有荔枝果肉蛋白杏仁茶-好多蛋白 好重杏仁香味總括來說,菜式味道都好正又多選擇,下次要帶埋屋企人來食人多可以叫多啲菜式
去開太古探朋友,夜晚帶我地去食金公館
一間粵·川菜既餐廳 好多菜式選擇

首先叫左個成都竹笙菜膽湯

味道清清甜甜,好大片竹笙
索哂湯既清甜,好好味

再黎個烤椒桂花蚌,呢道菜有驚喜
份量唔算多 少食多滋味

再黎個熱情果籠仔蝦球,初時以為一份係一籠,點知黎左六籠
份量好多

每籠都有大大件蝦球 外皮又脆又甜 內裡啖啖蝦肉 滿足

另外又叫左個麻辣水煮桂花魚片,魚片夠滑,唔多骨,仲有好多片
配菜有青瓜芽菜薯粉豬紅
好味

菜就叫左我最喜歡的靈芝菇炒萵筍絲,食落好清好爽口
最後叫左3個甜品
楊枝甘露-甘甘甜甜 都有好多芒果肉和柚子

荔枝桂花糕-桂花味較濃 有荔枝果肉

蛋白杏仁茶-好多蛋白 好重杏仁香味

總括來說,菜式味道都好正
又多選擇,下次要帶埋屋企人來食
人多可以叫多啲菜式