2009-12-18 20 浏览
係北角新開了一間譚仔分店,我同男朋友即刻走去試下。開左一個月,環境都算乾淨,地方又較寬敞。我同男朋友去到個陣没有多少客人,可能仲係太新的關係吧。我地叫左一碗過橋米線試下,42元大大碗,材料有芽菜、生菜、火腿、豬”月展”、雞肉、豬肉、牛肉、牛丸、墨魚丸、魚旦、腐皮、炸醬,共十二款材料。譚仔共有5種麻辣,又有酸辣俾我地選擇,之前係灣仔分店試過酸辣,覺得麻辣較香口,所以今次我地要左個二小麻辣。湯底有好香的豬骨湯底配上少少的麻辣味,再加上十二種材料,我同男朋友SHARE係岩岩好,十分抵食!我地又叫左土匪雞翼,25元5隻,見餐牌上有推介的符號,佢地應該係即叫即整,我地等左10分鐘左右,終於上枱LA~係熱辣辣的,仲有BBQ 的味道,正!真係值得推介!

2009-12-12